SZC logo

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum

OM kód: 520496 | 8360 Keszthely, Rózsa u. 12.

Intézmény logo

Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA

Projektek

NTP-MTTD-20-0038 „Okostelefonok, okos rendszerek, okos gyerekek - tehetségek a klímabarát és smart megoldások útján”

A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása  

„Okostelefonok, okos rendszerek, okos gyerekek-
tehetségek a klímabarát és smart megoldások útján”

Célja a tehetségígéretek gondozása az informatika, a matematika és a természettudományok egymást erősítő hatásának felhasználásával. A program egyidejűleg fejleszt több tehetségterületet, gazdagítás mellett cél a társas készségek erősítése, az elakadás csökkentése az informatika segítségével. Kiemelt cél a digitális eszközök okos felhasználására tanítani a diákokat ill. technikumban háttérbe szorított természettudományok iránti érdeklődés felkeltése, népszerűsítése az élménypedagógia módszerével.

Megvalósítók:

Csordás Éva Margit

Varga-Vertkovci Veronika Cecília

A programban 18 tehetségígéret vesz részt.

Elnyert összeg: 1 400 000 Ft

Beszerzett eszközök:

1 db programozható Legorobot

1 db tablet

A projekt kezdete: 2020.10.01.

A projekt vége: 2021. 06 30. – meghosszabbítva 2021.12.31-ig

BESZÁMOLÓ

Közgázos tehetségek a klímabarát és az okos megoldások útján

 

A ZSZC Keszthelyi Közgazdasági Technikumban évek óta kiemelt figyelmet szentelünk a tehetségígéretek felfedezésére, a kiemelt tehetségek gondozására, fejlesztésére. Ennek szellemében sikeres pályázatot nyújtottunk be a Nemzeti Tehetség Program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által 2020-ban meghirdetett kiírására.

A nyertes  NTP-MTTD-20-0038 azonosítószámú, „Okostelefonok, okos rendszerek, okos gyerekek - tehetségek a klímabarát és smart megoldások útján” című projektünk célja a digitális eszközök okos felhasználására tanítani a diákokat ill. a technikumban drasztikusan háttérbe szorított természettudományok iránti érdeklődés felkeltése, népszerűsítése az élménypedagógia módszereivel, a digitális technikán keresztül.

Ennek keretében 1 400 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az iskola.

A programban 18 tehetséges diák vett részt.

A projekt vezetői Csordás Éva Margit és Varga-Vertkovci Veronika Cecília tanárnők voltak.

A tematika fókuszába a programozás, az okos eszközök használata és az energiatudatos magatartás, került. Alapvetően a tanulók által programozott robotok vezérlésére, applikációk készítésére, elvégzett kísérletekre, energiatudatos eszközök modellezésére és mindezek okoseszközökkel történő digitális dokumentálására épült. A projekt finanszírozásából beszereztünk egy legorobotot és hozzá egy tabletet is. A diákok számára élményt jelentett maga az alkotó tevékenység: programokat, készítettek, vezérelték a robotokat, ehhez telefonos applikációt alkalmaztak, eszközöket terveztek, majd megépítették azokat és megfigyelték működésüket.

A projekt keretében zömmel az iskolában tevékenykedtek a tehetséges tanulóink, de a pandémia miatt a foglalkozásokra online is sor került, sőt a Vajda János Gimnázium laborjában is végeztünk kísérleteket. A projekt keretében és finanszírozásában 2 napos győri tanulmányúton vettünk részt, amelynek keretében többek között látogatást tettünk a Mobility - Digitális élményközpontban, ahol izgalmas, látványos természettudományos foglalkozáson.

Diákjaink számára minden program nagy élményt jelentett, mind motivációs, mind pályaorientációs szempontból is fontos. A projekt során szerzett többletkompetencia növeli az önbizalmukat, ami pozitív személyiségbeli változást hozhat, ösztönzőleg hat a további fejlődésükre.

 

GALÉRIA

NTP-MTTD-20-0038 „Okostelefonok, okos rendszerek, okos gyerekek - tehetségek a klímabarát és smart megoldások útján”

NTP-MTTD-20-0038-1.jpg
NTP-MTTD-20-0038-2.jpg
NTP-MTTD-20-0038-3.jpg

  FOTÓDOKUMENTÁCIO_foglalkozás_MTTD-20.pdf

Letöltés

  FOTÓDOKUMENTÁCIO_tanulmányút_MTTD-20.pdf

Letöltés

  Közgázos tehetségek a klímabarát és smart megoldások útján.pdf

Letöltés

Partnereink

  SZC logo

  Zalaegerszegi Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum

    8360 Keszthely, Rózsa u. 12.

   • Telefon: +36 83 312 030

    E-mail: titkarsag@kozgazd.hu

    OM azonosító: 520496


   2023Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum