SZC logo

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum

OM kód: 520496 | 8360 Keszthely, Rózsa u. 12.

Intézmény logo

Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Duális partnerek

Kik a duális partnerek?

Duális partnereink közé olyan üzemek és vállalkozások tartoznak, amelyeknél a szakmai oktatásban részt vevő diákok az általuk választott iparhoz/piachoz kötődő új technológiákat, trendeket és sztenderdeket ismerhetnek meg, szem előtt tartva a XXI. századi gazdasági változásokat. A duális képzőhelyek nyilvántartását a Gazdasági Kamara vezeti. A duális partnernél lehetőség nyílik az iskolákban megszerzett ágazati alaptudással duális szakirányú oktatásban részt venni, ahol a diákok a programtantervben meghatározott szakmai ismereteket sajátítják el. A képzés konkrét termelési és szolgáltatási helyszíneken zajlik, amely által korszerű gyakorlati tudás szerezhető meg.

Miért jó lehetőség neked, hogy jelentkezhetsz egy partnerhez?

A duális szakképzésnek sok előnye van a tanulók számára, hiszen valós gazdasági környezetben tanulhatnak és modern, ismereteket szerezhetnek. A duális képzésben részt vevő vállalat szívesen foglalkoztat olyan munkavállalót, aki a gyakorlati helyszínen sajátítja el a szakmához szükséges tudást. A tanuló a képzés alatt vállalati projektekben vesz részt, megismeri a vállalat által alkalmazott technológiákat, és gyakorlati tudását az elméleti oktatásban is kamatoztathatja. Az adott szakterületen a legjobb szakemberektől, vállalati környezetben sajátíthatja el jövőbeni szakmája alapjait. Mindemellett a duális szakmai oktatásban részt vevőket legalább 100 ezer, legfeljebb 170 ezer forint összegű munkabér illeti meg, ami önálló jövedelmet jelent a diákok számára már a tanulmányok alatt.

Miért jó ez a cégeknek?

A cégek számára a duális képzés hosszú távú befektetés, mert így állandó kapcsolatban lehetnek jól képzett pályakezdő szakemberekkel, akikkel már tanulmányaik során partneri együttműködés alakul ki. A diákokat még jobb teljesítményre ösztönözheti a tanulásban az, hogy tanulmányaik végén, ha jól teljesítenek, egy biztos munkahely várja őket.

Miben tér el ez a képzés a hagyományostól?

A hagyományos képzésben részt vevő diákok – számos szakma esetében – tanulmányaik végeztével kerülnek kapcsolatba az általuk választott cégekkel. A duális képzésben viszont már a tanulói évek alatt lehetőségük nyílik gyakorlati és szakmai tapasztalatot gyűjteni, akár annál a vállalatnál, ahol később el szeretnének helyezkedni.

Duális képzés

A duális képzés során a szakképzési feladatok felelősségén és költségein a kölcsönös érdekek elismerése alapján megosztozik az állam és a gazdaság. A képzés elméleti feladatait a szakképző intézmények látják el, a gyakorlati részét pedig a gazdálkodó szervezetek körébe tartozó cégek, vállalatok.

A duális szakképzésben a diákok elméleti képzését az oktatási intézmények, a gyakorlati oktatást a cégek végzik, vagyis a tanulók a hét egy részét nem az iskolában, hanem az intézménnyel együttműködő cégnél töltik.

A duális szakképzésnek sok előnye van, például a tanulók valós gazdasági környezetben tanulhatnak, korszerű, naprakész ismereteket szerezhetnek. A diákok még azelőtt rengeteg szakmai tapasztalatot szereznek, hogy megszereznék a szakképesítést, ráadásul kapcsolatba kerülnek olyan cégekkel, ahol később el is helyezkedhetnek.

Emellett a cégek, vállalatok számára is előnyökkel jár a duális képzés, hiszen olyan utánpótlást, leendő munkavállalókat képezhetnek, akik mélyebb gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek.

Látogatás a szakmai partnernél

Partnerek teljes listája a 2020/21 tanévtől

Partner teljes neve
Címe
Kapcsolattartó
Weboldal
Hányan tanulnak itt?
Partner logó

DBW Hungary Kft.

8300 Tapolca

dbw.de

0 tanuló

Partner logó

Erra Trans Kft.

8300 Tapolca

erratransz.hu/

0 tanuló

Partner logó

Gartner Intertrans Hungária

8900 Zalaegerszeg

gartnerkg.com

0 tanuló

Partner logó

Huminisz Kft

8315 Gyenesdiás

huminisz.hu/

0 tanuló

Partner logó

JÁNHÁZ Kft.

8360 Keszthely

janhaz.hu/

0 tanuló

Partner logó

OBI Hungary Retail Kft.

8360 Keszthely

obi.hu/

0 tanuló

Partner logó

RHODIUS Magyarország Kft

8300 Tapolca

rhodius.com/

0 tanuló

SZ-L Bau Kft.

8300 Tapolca

sz-lbau.hu

0 tanuló


Partnereink

SZC logo

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum


Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum

8360 Keszthely, Rózsa u. 12.

Telefon: +36 83 312 030

E-mail: titkarsag@kozgazd.hu

OM azonosító: 520496


2024Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum