SZC logo

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum

OM kód: 520496 | 8360 Keszthely, Rózsa u. 12.

Intézmény logo

Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA

Projektek

NTP-INNOV-22-0176 „A ZÖLD-pénzügyektől a ZÖLD-energián át a Karbonsemlegességig - tehetségek a klímatudatosságért”

NTP-INNOV-22-0176 - NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM

A Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a
Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2021-2022. évi cselekvési programja alapján pályázatot hirdetett az innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósításának támogatására.

 

Iskolánk nyertes programjai:

„A ZÖLD-pénzügyektől a ZÖLD-energián át a Karbonsemlegességig - tehetségek a klímatudatosságért” című projektek

A program két projektből áll. Mindkét program a tehetségígéretek azonosítását, gondozását célozza meg

A „Fókuszban a zöld energia és a karbonsemlegesség - tehetségek a klímatudatosság útján” című TERMÉSZETTUDOMÁNYOS projekt célja a szemléletformálás az energiatudatosság terén, valamint a természettudományok iránti érdeklődés felkeltése az informatika és a természettudományok szinergiáját felhasználva. Kiemelt cél a fenntarthatóság és a klímatudatosság iránti érzékenyítés és a pályaorientáció. Cél a társas készségek erősítése, az esetleges elakadás csökkentése az informatika segítségével. Cél a digitális eszközök okos és hatékony felhasználására tanítani a diákokat, az iskolában általában tiltólistán lévő okostelefonokban rejlő lehetőségek kiaknázása. Célunk felfedezési tapasztalatokat gyűjteni.

A „Zöldtudatos pénzügyek - Közgázos tehetségek projektje” című PROJEKTKÖZPONTÚ műhelyfoglalkozás-sorozat a szakmai ismeretekre fókuszál. A program célja, a tevékenység-központú foglalkoztatás. A "zöld pénzügyi" központi téma feldolgozásakor az alkotó folyamat során szerzett tapasztalat segítse az ismeretek komplex elsajátítását, a tantárgyakon átívelő, az egyes tantárgyak közötti összefüggések felfedezését, érthetőségét. Kiemelt cél annak megértése, hogy befektetéseinkkel, pénzügyi és fogyasztási döntéseikkel közvetve és közvetlenül is hozzájárulhatunk a fenntarthatósághoz. Cél, hogy a projekt olyan kompetenciák fejlesztésére - ún soft skills (puha képességek) – is adjon lehetőséget, amelyeket a munkáltatók is kiemelten kezelnek, pl. a komplex gondolkodásmód, a fejlett kommunikációs készségek és a társas helyzetekben való együttműködés.

Megvalósítók:

Beck Angéla

Csordás Éva Margit

Vargáné Kékesi Szilvia

A két programban 20+20 tehetséges tanuló vesz részt.

Elnyert támogatás: 3 534 000 Ft

A projekt kezdete: 2022.09.12.

A projekt vége: 2023. 06 30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————

Természettudományos laborkaland

Az NTP-INNOV-22-0176 „Fókuszban a zöld energia és a karbonsemlegesség - tehetségek a klímatudatosság útján” című alprojektünk célja a fenntarthatóság és a klímatudatosság iránti érzékenyítés. A tematika fókuszába az energiatudatos magatartás, az energiahatékonyság került. E program keretében ellátogattunk a Vajda János Gimnázium Dr. Bánk Endre természettudományos laboratóriumába is azzal a szándékkal, hogy diákjaink igazi laboratóriumi körülmények között, élményszerűen, az elméletben megtanultakat a gyakorlatban is kipróbálva szerezzenek tapasztalatokat az energiákról és annak átalakítási lehetőségeiről.

GALÉRIA

NTP-INNOV-22-0176 pályázat

3_.jpg
1_.jpg
2_.jpg

Partnereink

  SZC logo

  Zalaegerszegi Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum

    8360 Keszthely, Rózsa u. 12.

   • Telefon: +36 83 312 030

    E-mail: titkarsag@kozgazd.hu

    OM azonosító: 520496


   2023Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum